Jdi na obsah Jdi na menu

Historie Jamajky se začala psát někdy na podzim 2002, kdy si kamarádi a hlavně soupeři z různých děčínských sálovkářských klubů, chtěli zahrát fotbálek společně v jednom týmu. A tak se zrodila první jamajská sestava: v brance Petr Racek (Turbo), obrana Petr Šupka (Turbo), Josef Šimek (Arsenal), Miroslav Schlesinger (Dumbo), Zdeněk Pánek (Dumbo), útok: Josef Štěpnička (Adria Nový Bor), Pavel Štěpnička (jediný nesálovkář), Václav Valštýn (Turbo) a Petr Štěpnička (Dece) – tomu se zpočátku do branky moc nechtělo..

Protože futsalová sezóna byla v té době již rozehrána, nově zrozená Jamajka se zúčastnila během zimy tří turnajů (tzv. pouťáků) a hlavně Zimního poháru pořádaného Děčínskou futsalovou asociací. Všechny tyto turnaje Jamajka vyhrála a za zmínku stojí hlavně finálová výhra nad Slovankou 11:0 v Zimním poháru.

Během jara 2003 odešel Petr Racek za prací do Prahy a tak Jamajka řešila první problém, kdo si stoupne do „kasy“… Petr Štěpnička, který se nakonec uvolil chytat, musel těsně před začátkem mistrovské sezóny 2003/2004 na operaci s kolenem. Takže první polovinu sezóny převážně odchytal Pavel Štěpnička, občas si do branky stoupli Pepové Štěpnička a Šimek.

Hned v prvním jamajském mistrovském utkání odcházíme poraženi Slovankou 3:6, ale pak celou sezónu neprohrajeme (pouze 3x remizujeme) a hned v první sezóně získáváme titul šampióna okresu a postupujeme do krajského finále, kde se umisťujeme na krásném druhém místě. V další sezóně 2004/2005 celý podzim vítězíme a bez ztráty bodu vévodíme tabulce. Druhou prohru v mistrovském utkání nám opět uštědřila Slovanka, tentokrát 4:6, až v prvním jarním kole sezóny 2004/2005. A tak Jamajka vytvořila dosud platný rekord Děčínské futsalové ligy – 26 utkání bez prohry v řadě. Tak to je zhruba začátek Jamajky, přesný datum vzniku nevím.

Autor: Valštýn Václav

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář